25 Aralık 2013 Çarşamba

kurs

 yine bir kurs yazısı.bu tarifi bekleyen arkadaşlar var oyüzden patlıcanpane tarifi veriyorum.4kalın kemer patlıcan alacalı soyulur tuz serpilir.biraz bekletilip yıkanır.(tuzlu suda bekmiyoruz.)kurulanır.yağsız ızgara tava yada tost makinesinde hafif pişirilir.
 iki patlıcanın arasına dilimlenmiş hellim peyniri konur.(biz değerlendirmek adına börekten kalan patates püresinide koyduk ama orjinal tarif peynirle)önce una sonra çılpılmış 2 yumurtaya sonrada galetaununa bulanır.
 kızdırılmış sıvıyağda kızartılır.kızartma olmasına rağmen oldukça hafifti.istenirse bu şekilde kızartmadan fırındada pişirilebilir.


 baklava yufkasıyla patatesli börek.
 güzel bir salata.
 pancar salatası ve istanbul pilavı.
 baklavada yaptık sonunda.

 osmanlı mutfağından bir çorba.
içinde nar taneleri,tavuk ve badem var.şimdilik bu kadar.

4 Aralık 2013 Çarşamba

organik elma marmelatı

 köyden mis kokulu elmalar geldi.bir kısmını yedik bir kısmınıda ben marmelat yapmak için ayırdım.malum doğal olan herşey çok kıymetli artık.1 kilo elmayı soydum(kabukları ıhlamurun içene konulacak atılmayacak)
rendenin ince tarafıyla rendeledim.
 ocağa alıp su eklemeden kaynatmaya başladım.kendisi tatlı ekşi olduğundan sadece bir avuç şeker serptim.10,15 dk kısık ateşte kaynatıp tarçın serptim.tarçınla birlikte az daha akaynattım ve altını kapatım ılımaya bıraktım.
kahvaltılarda ve tatlılarda kullanmak üzere buzdolabına kaldırdım.mis gibi kokulu doğal marmelatım oldu.

2 Aralık 2013 Pazartesi

misafir sofrası

 yine sofralı bir yazıyla başlıyorum haftaya.dün misafirlerim vardı.çorbalar sofraya gelince metecik hemen oturuvermiş.bu defa yöresel ağırlıklı bir menü hazırladım.
yüksük çorbası
tantuni,lavaş ile
zeytinyağlı barbunya
haydari
acılı ekşili kuru dolma
pirinç pilavı
çiğ köfte
tazefasulye salatası
közbiber salatası
kaşık salatası
antep tatlısı






tarif nefis yemek tarifleri sitesine ait.şöyleki
4 yumurtanın akını ve sarısını ayırdım.yumurta akına bir fiske tuz atıp kar kaline gelene kadar çırptım.yumurta sarılarına1 çay bardağı şeker ekledim çırptım.daha sonra,1 çay bardağı sıvıyağ,2 kaşık irmik,2 kaşık toz yeşil fıstık,1 kabartmatozu,1 çay bardağı un ekledim ve çırptım.(bu aşamada katı kıvamlı olacak korkmayın)hamura çırpılmış yumurta aklarını ekledim ve tekrar çırptım.yağlanmış borcama döktüm.180 derecede ayarlanmış fırına koydum.bu arada şerbet için 2 bardak şeker ve 2 bardak suyu kaynattım.tatlı çıkınca ılımaya bıraktım.tatlıda şerbette ılık olunca şerbeti üzerine gezdirdim.en son 1 bardak sütle çırpılmış 1 poşet kremşantiyi çırptım.tatlının üzerine sıvadım ve tozfıstık serptim.